Keuring & onderhoud blusmiddelen

Keuring & onderhoud van brandblussers (NEN 2559) en brandslanghaspels (NEN 671-3)

Regelmatig (jaarlijks) onderhoud van blusmiddelen is verplicht. CH Brandbeveiliging heeft jarenlange ervaring in het onderhouden, repareren en reviseren van blusmiddelen. Daarnaast zijn we door KIWA/NCP erkend als REOB onderhoudsbedrijf.

Onderhoud van blusmiddelen, wat houdt dat in?

Poederblussers:
jaarlijkse controle, bij tien jaar revisie, leeghalen van de brandblusser inwendige inspectie, nieuwe poeder vulling.

CO2-blussers:
jaarlijkse controle, bij tien jaar revisie, brandblussers afsturen naar het stoomwezen voor herkeuring, een wissel brandblusser tijdelijk bij de klant plaatsen.

Schuimblussers:
jaarlijkse controle, uitgebreid onderhoud iedere vijf jaar, leeghalen van de schuimblusser inwendige inspectie, nieuwe vulling, bij tien jaar revisie, leeghalen van de blusser inwendige inspectie, nieuwe vulling. Bij het uitgebreid onderhoud op 15 jarige leeftijd leeghalen van de schuimblusser, inwendige inspectie, nieuwe vulling.

Brandslanghaspels:
Totale controle op de staat van de brandslanghaspel, lagers, kranen, remtest, debietmeting, controle van de slang. Iedere vijf jaar moeten brandslanghaspels  worden getest op de maximale werkdruk.


Dit is slechts een beknopte opsomming van uit te voeren onderhoud werkzaamheden aan kleine blusmiddelen in gebouwen. In de praktijk wordt er met een gedetailleerde aftekenlijst gewerkt welke na het onderhoud aan het logboek wordt toegevoegd.

Onderhoud moet geschieden volgens de normen NEN 2559 en NEN 671-3, en moet worden uitgevoerd door een deskundig persoon (REOB erkend).


<< Terug naar 'Keuring en onderhoud'.

CH Brandbeveiliging BV

Steenhouwer 34
9502 ET  STADSKANAAL

Telefoon:
0599-751071

E-mail:
info@chbrandbeveiliging.nl

KvK-nr: 
69077355

BTW-nr:
NL.8577.20.636.B01