Keuring & onderhoud droge blusleiding

Voor droge blusleiding wordt ook wel eens voor de benaming droge stijgleiding of droge brandleiding gebruikt. Droge blusleidingen worden toegepast in grote of hoge (flat/ kantoren) gebouwen als blusvoorziening voor de brandweer. Deze brandbeveiligingsinstallatie kan in deze gebouwen bij brand erger voorkomen en beperkt de schade.

Deze droge blusleidingen bestaan meestal uit een verzinkte stalen pijp met 1 of meerdere voedingspunten. Deze hebben per verdieping een brandkraan.

Met de juiste brandbeveiligingsinstallatie, waar de droge blusleidingen toe behoren, en het juiste onderhoud, helpt u de brandweer om een brand sneller onder controle te krijgen. Het is daarom van groot belang dat de droge blusleidingen en de brandkranen jaarlijks worden gecontroleerd. Deze controle valt onder NEN norm 1594.

U kunt bij CH Brandbeveiliging terecht voor alle werkzaamheden rondom droge blusleidingen. Wij zijn gespecialiseerd in montage, reparatie, controle (keuring) en periodiek onderhoud van droge blusleidingen (volgens NEN 1594).

Inspectie droge blusleiding:

  • jaarlijks een visuele inspectie van de leiding zelf, dit gebeurt normaliter tijdens de jaarlijkse controle van de kranen;
  • de leiding heeft ook een 5-jaarlijkse keuring nodig, dit houdt in dat de leiding gevuld wordt met water en onder druk wordt gezet (afgeperst op 24 Bar). Hierna wordt de leiding geleegd. Mochten er tijdens het vullen lekkages optreden, dan worden deze indien mogelijk direct gerepareerd. Is dit niet mogelijk dan wordt er een reparatie voorstel gedaan.

Voordelen jaarlijkse controle droge blusleidingen

Met de jaarlijkse controle (keuren) van uw droge blusleidingen door CH Brandbeveiliging heeft u een aantal belangrijke voordelen:
  • u voldoet aan alle wettelijke eisen;
  • u geeft aan dat u een duidelijk veiligheidsbeleid heeft;
  • u kunt meerdere controles tegelijkertijd laten uitvoeren;
  • de droge blusleidingen zijn gebruiksklaar;
  • de brandweer grijpt niet naar een defecte droge blusleiding;
  • u kan letsel aan mens en dier alsmede materiële schade voorkomen of beperken.
<< Terug naar 'Keuring en onderhoud'.

CH Brandbeveiliging BV

Steenhouwer 34
9502 ET  STADSKANAAL

Telefoon:
0599-751071

E-mail:
info@chbrandbeveiliging.nl

KvK-nr: 
69077355

BTW-nr:
NL.8577.20.636.B01