LH Brandveilig BV - Plaatsing en controle van brandwerende afdichtingen

Dochteronderneming van CH Brandbeveiliging, gespecialiseerd in het aanbrengen en/of herstellen van brand- en rookwerende scheidingen en voorzieningen!


Betere compartimentering door brandwerende afdichtingen

Rook- en brandscheidingen zijn van groot belang om te voorkomen dat een brand zich van de ene naar de andere ruimte uitbreidt, en om verspreiding van giftige en brandbare (rook)gassen te voorkomen.

Door toepassing van compartimentering wordt een brand beter beheersbaar. Hierdoor krijgen personen die zich in het gebouw bevinden meer tijd en mogelijkheden om te vluchten, en wordt de ontwikkeling van een brand voor een bepaalde tijd vertraagd doordat deze minder snel kan overslaan naar andere delen van het gebouw.

Door brandwerende afdichtingen aan te brengen, zorgt u ervoor dat verspreiding van rookgassen voorkomen of vertraagd wordt!

Controleren van brandwerende afdichtingen

Het is letterlijk van levensbelang om brandscheidingen adequaat te laten aanbrengen, en daarna zorgvuldig te laten controleren. Openingen/onvolkomenheden in brandscheidingen kunnen er voor zorgen dat de genoemde giftige en brandbare (rook)gassen zich alsnog verspreiden naar vluchtwegen of andere gebouwdelen. Vaak worden openingen gemaakt t.b.v. doorvoer van kabels, (kunststof)leidingen of ventilatiekanalen.

Aanbrengen van brandwerende afdichtingen

Ook als er geen zichtbare openingen zijn kunt u in geval van brand voor onaangename situaties komen te staan: installatieonderdelen kunnen namelijk smelten, vervormen of verbranden waardoor alsnog een opening ontstaat. De gevolgen kunnen groot zijn. Een extra reden om al vooraf de juiste maatregelen te nemen. De eerste stap daartoe is het inschakelen van LH Brandveilig. De situatie wordt vervolgens geïnventariseerd, waarna u een maatwerk-advies krijgt en risico’s door ons kunnen worden weggenomen.

LH Brandveilig levert en monteert complete systemen voor het brandwerend afdichten van leiding-, luchtkanaal- en kabelgootsystemen of combinaties hiervan. Dankzij het omvangrijke productenprogramma kan elk project op maat volgens de gestelde eisen en wensen gerealiseerd worden. Zo zijn beproefde oplossingen beschikbaar voor diverse soorten ondergronden (bijvoorbeeld door wand, vloer, lichte scheidingswand) en doorvoeren (kabels, metalen leidingen, kunststof leidingen, ventilatiekanalen).

Neem voor meer informatie contact op met Chris Heutinck, via 0599-751071 of chris@chbrandbeveiliging.nl!

CH Brandbeveiliging BV

Steenhouwer 34
9502 ET  STADSKANAAL

Telefoon:
0599-751071

E-mail:
info@chbrandbeveiliging.nl

KvK-nr: 
69077355

BTW-nr:
NL.8577.20.636.B01